Aerial Arts Uden

Ontdek de magie van onze aerial yoga workshop

Ideaal voor iedereen die de rust van yoga wil vermengen met de dynamiek van luchtacrobatiek. Of je nu een yogafan bent of zoekt naar een vernieuwende manier om balans en flexibiliteit te ontdekken, deze workshop biedt jou een unieke ervaring.
Sportief paal lessen (1)
Aerial Arts Uden (31)

Wat is Aerial Yoga?

Aerial Yoga is eigenlijk yoga, maar dan in de lucht! Je doet oefeningen in een soort hangmat die aan het plafond hangt, wat we een yoga swing noemen. Dit maakt het makkelijker voor je lichaam, omdat je minder druk op je gewrichten hebt en het voelt alsof je zweeft.

In onze Aerial Yoga workshop ga je op een leuke manier aan de slag met yoga. De hangmat helpt je om nieuwe bewegingen te proberen en maakt sommige yoga poses makkelijker. Je wordt sterker, leniger en je leert balans te houden, terwijl je zweeft en draait. Plus, het is superleuk om te doen!

Wat mag je verwachten van onze Aerial Yoga workshop?

Bij aankomst verwelkomen we je met een welkomstdrankje, gevolgd door een opwarmende grondsessie die je lichaam voorbereidt op de zwevende avonturen die komen gaan. In onze workshop leer je hoe je de aerial yoga hangmat als ondersteunend instrument gebruikt, waardoor je dieper in yoga houdingen kunt duiken en nieuwe niveaus van flexibiliteit en kracht kunt ontdekken.

De hangmat biedt niet alleen ondersteuning en verlichting maar moedigt ook aan tot een speelse exploratie van yoga in de lucht. Tijdens deze yoga workshop heb je jouw eigen hangmat en doen we diverse yoga houdingen.

Aan het einde van de workshop werken we naar ultieme ontspanning toe, waarbij lichaam en geest volledig in balans zijn. Met ademhalingsoefeningen en meditatie sluiten we de workshop af.

Sportief paal lessen (1)

Workshop Aerial Yoga boeken

Vul hieronder het contactformulier in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

FAQ Aerial Yoga workshop

Veelgestelde vragen

Welkom bij onze veelgestelde vragen (FAQ) sectie, waar we antwoorden bieden op al de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact met ons op

Aerial yoga is een innovatieve fusie van traditionele yoga houdingen, hatha en yin yoga, verrijkt met luchtacrobatiek binnen een hangmat, bekend als de yoga swing.

Deze vorm van yoga waarbij je zweeft, biedt een unieke benadering tot het verkennen van bewegingen, waarbij de druk op de gewrichten vermindert en je een diepe staat van ontspanning bereikt.

Het onderscheid zit in de mogelijkheid om yoga nidra en meditatie te integreren in een setting die zowel de fysieke inspanning als de geestelijke ontspanning bevordert.

In aerial yoga workshops verkennen we een breed scala aan yoga houdingen en technieken die specifiek zijn aangepast voor de hangmat. Deze unieke setting biedt de mogelijkheid om traditionele yoga asanas op nieuwe manieren te ervaren. Hier zijn enkele voorbeelden van wat je kunt verwachten:

  • Inversies: met de ondersteuning van de hangmat kun je op een veilige manier inversies beoefenen, zoals de handstand of hoofdstand, zonder druk op de nek of wervelkolom. Deze houdingen helpen bij het verbeteren van de circulatie en het verlichten van de spanning in de rug.
  • Versterkende houdingen: aerial yoga omvat houdingen die gericht zijn op het versterken van het lichaam, zoals plankvarianten en luchtposes die de kern, armen en benen uitdagen. Deze houdingen bouwen kracht op een speelse en uitdagende manier.
  • Stretching en flexibiliteit: de hangmat is een fantastisch hulpmiddel voor diepe stretches. Poses zoals de duif of de voorwaartse buiging worden intenser en effectiever, waardoor je flexibiliteit en bewegingsbereik vergroten.
  • Relaxatie en meditatie: aerial yoga biedt een unieke kans voor diepe ontspanning en meditatie. Met poses zoals de zwevende savasana of cocooning in de hangmat, kom je in een diepe staat van ontspanning, bevorderlijk voor zowel lichaam als geest.
  • Ademwerk (Pranayama): ademhalingstechnieken zijn een essentieel onderdeel van aerial yoga, waarbij je leert hoe je adem kunt gebruiken om te bewegen en te ontspannen in de houdingen. Dit verbetert je ademhalingscapaciteit en bevordert een gevoel van kalmte en focus.
  • Dynamische flows: aerial yoga integreert vloeiende bewegingssequenties die de dynamiek van dans combineren met yoga. Deze flows verbeteren je balans, coördinatie, en het vermogen om in het moment te zijn.
  • Yoga nidra en diepe ontspanning: voor ultieme ontspanning omvat aerial yoga ook elementen van yoga nidra, waarbij je in je hangmat een geleide meditatie ervaart die je naar een diepe staat van bewuste rust leidt.
Optimaal comfort en veiligheid tijdens de workshop bereik je met nauwsluitende kleding die je lichaam bedekt, zoals leggings en een lange top. Dit helpt bij het voorkomen van direct contact met de doeken en beschermt je huid tijdens het uitvoeren van verschillende yoga houdingen.
Onze aerial yoga workshops vinden plaats in onze speciaal ingerichte yogastudio in Uden, waar elke deelnemer een eigen hangmat heeft voor de ultieme ervaring van ontspanning en beweging.

Aerial yoga staat open voor iedereen: beginners die net hun reis in yoga beginnen, ervaren yogi’s die hun praktijk willen verdiepen, en zelfs dansliefhebbers die de verbinding tussen beweging en adem willen verkennen.

Deze workshop bijzonder geschikt voor mensen die op zoek zijn naar een unieke activiteit voor een vrijgezellenfeest, teamuitje, of gewoon een moment van plezier en ontspanning met vrienden.

Elke sessie begint met ademhalingsoefeningen om het lichaam en geest voor te bereiden, gevolgd door een serie hatha en yin yoga houdingen met behulp van de hangmat.

De workshop omvat ook aspecten van pranayama (ademwerk) en ashtanga technieken, waardoor je spelenderwijs je balans, flexibiliteit en kracht verbetert. De les eindigt met een sessie yoga nidra in de hangmat, wat zorgt voor ultieme ontspanning en het verminderen van stress en spanning.

Door de focus op ademhaling, flow van bewegingen en meditatie helpt aerial yoga om de prikkels van stress te verminderen.

Het biedt een veilige omgeving waarin je kunt ontspannen, je vertrouwen kunt opbouwen, en je geest kunt kalmeren, wat leidt tot een diepe staat van rust en een vermindering van slaapproblemen.

Aan het einde van de workshop doen we een ultieme eindontspanning waarbij je helemaal tot rust komt.

Aerial yoga verbetert je flexibiliteit, versterkt de spieren, en biedt een unieke vorm van verlichting voor je wervelkolom en gewrichten door inversies en zwevende houdingen.

Deze techniek helpt bij het aligneren van de wervelkolom, verhoogt de circulatie van prana (levensenergie), en stimuleert het zenuwstelsel, terwijl het ook fungeert als een volledige lichaamstraining.

Nee, er zijn geen voorafgaande vaardigheden vereist. Onze docenten zijn ervaren in het begeleiden van studenten van alle niveaus door de oefeningen, met een focus op veiligheid, techniek, en plezier.

Ongeacht je ervaring met yoga of acrobatiek, in deze workshop ontdek je nieuwe manieren en verdieping om te bewegen en te ademen, terwijl je speels je grenzen verkent.

Chat openen
Neem contact op!
Aerial Arts Uden
Hoi, 👋
hoe kan ik je helpen?