Aerial Arts Uden

Ontdek de magie van Aerial Yoga
in Uden

Wil je de grenzen van traditionele yoga verleggen, je lichaam en geest (yin yang) in balans brengen, en de veelzijdige voordelen van Aerial Yoga ervaren? Probeer dan onze aerial yogalessen.

Aerial Arts Uden (33)
Aerial Arts Uden (30)
Bijzondere vorm van yoga

Wat is Aerial Yoga?

Onze aerial yoga lessen zijn een unieke en innovatieve vorm van yoga die het beste van traditionele yoga combineert met de vrijheid en dynamiek van luchtacrobatiek. Deze yoga vorm wordt ook wel yoga swing of aerial yoga hangmat genoemd.

In plaats van uitsluitend yoga op een mat te oefenen, gebruik je bij de aerial yoga lessen een speciaal ontworpen hangmat als hulpmiddel om traditionele yogahoudingen te verdiepen en nieuwe, luchtige yoga poses te verkennen.

Deze aanpak zorgt voor een grotere flexibiliteit en bewegingsvrijheid, en kan helpen om stress en spanning los te laten.

Door de combinatie van grond- en luchtwerk, ontwikkel je zowel kracht als souplesse tijdens de yogalessen, terwijl je ook je geestelijke balans en innerlijke rust bevordert.

Wat mag je verwachten

Aerial yoga les

De hangmat, je lichaam en de zwaartekracht, dat is alles wat je nodig hebt voor Aerial Yoga (ook wel anti-zwaartekracht yoga genoemd).

Deze Yoga les biedt niet alleen een goede work-out, maar ook een veilige plek in je eigen kleine cocon, om te ontspannen.

Al spelend met de zwaartekracht bouw je plezier, kracht, lenigheid, evenwicht en zelfvertrouwen op.

Bewegen in een luchtdoek is een hele nieuwe ervaring. We gebruiken de stof als een partner: het ondersteunt je in verschillende poses,  geeft verlichting in je spieren en gewrichten en geeft je meer vrijheid om te bewegen.

Aerial Arts Uden (7)
Aerial Arts Uden (31)
Bijzondere yoga

Proefles Aerial Yoga?

Nieuwsgierig geworden naar onze aerial yogalessen? Meld je aan voor een proefles of neem voor meer informatie contact met me op.

Onze yoga lessen zijn zowel geschikt voor beginners als gevorderde yogi’s.

Iedere woensdagavond van 20:30 tot 21:30.

Bijzondere vorm van yoga

Aerial yoga workshops

Ben je nieuwsgierig naar Aerial Yoga en wil je deze unieke vorm van yoga eens uitproberen, of ben je al een enthousiaste yoga beoefenaar en wil je jouw yoga ervaring verrijken?

Onze yoga workshops zijn zorgvuldig ontworpen om je een diepgaande introductie of verdieping te geven in de wereld van Aerial Yoga.

>We richten ons op houdingen, technieken en de subtiele kunst van het vinden van de juiste balans in de lucht.

Of je nu een bedrijfsevenement, vrijgezellenfeest, of gewoon een gezellige middag met vrienden wilt organiseren, een Aerial Yoga workshop biedt een unieke en verrijkende ervaring voor iedereen.

Aerial Arts Uden (6)
Aerial Arts Uden (32)
Veelgestelde vragen

Yoga in Uden

Ontdek hier de meest gestelde vragen over Aerial Yoga in Uden.
  • Rug- en gewrichtsvriendelijk: De hangmat ontlast tijdens yoga je gewrichten en biedt de wervelkolom ruimte om uit te rekken, deze les is ideaal voor mensen met rugklachten of andere fysieke beperkingen.

  • Verbeterde flexibiliteit: Met behulp van de hangmat kun je dieper in je yoga stretches gaan, wat je algehele flexibiliteit ten goede komt. Regelmatig yoga beoefenen kan ook je uithoudingsvermogen verbeteren, zowel fysiek als mentaal.

  • Spierversterking: Omdat je voortdurend je eigen lichaamsgewicht als weerstand gebruikt, is aerial yoga een uitstekende manier om je core- en bovenlichaamspieren en houding te versterken.

  • Stressvermindering: De unieke combinatie van luchtige yoga oefeningen, ademhalingsoefeningen, meditatie en traditionele yogahoudingen biedt een nieuwe dimensie van ontspanning, die helpt om stress te verminderen en mentale helderheid te bevorderen.

  • Verrijkende ervaring: Aerial yoga gaat verder dan traditionele yogalessen door nieuwe oefeningen toe te voegen en door de hangmat kun je groter bewegen.

Aerial Yoga is een veelzijdige en toegankelijke vorm van yoga die geschikt is voor iedereen, ongeacht leeftijd, lichaamstype of ervaringsniveau.

Dankzij de ondersteuning van de hangmat is Aerial Yoga ook een uitstekende keuze voor mensen die fysieke beperkingen hebben, herstellende zijn van een blessure of willen werken aan hun houding.

De mogelijkheid om je lichaamsgewicht deels door de hangmat te laten dragen, maakt het makkelijker om bepaalde houdingen en stretches uit te voeren.

Naast de fysieke houdingen, besteden we in onze yoga lessen ook aandacht aan ademhalingsoefeningen om stress te verlichten.

Dus of je nu je fysieke kracht en flexibiliteit wilt verbeteren, of op zoek bent naar een nieuwe manier om mentale rust en welzijn te bevorderen, Aerial Yoga heeft iets te bieden voor iedereen.

Onze aerial yogalessen beginnen altijd met een zorgvuldige warming-up om je lichaam en geest voor te bereiden op de bewegingen en houdingen die volgen.

Met behulp van de hangmat zoeken we naar balans (yin yang) tussen kracht en flexibiliteit, waardoor yoga goed tot zijn recht komt als een holistische discipline.

Na de warming-up verkennen we een reeks houdingen, zowel op de mat als in de lucht, elk ontworpen om een bepaald aspect van je fysieke en mentale welzijn te verbeteren.

Yoga helpt om je lichaam in harmonie te brengen en stress te verminderen, en de hangmat voegt daar een extra dimensie van diepte en uitdaging aan toe.

We sluiten de les af met een moment van volledige ontspanning, waarbij we de hangmat gebruiken als een soort cocon voor diepte ontspanning. Hierbij focussen we ons op onze ademhaling.

Hier laten we alle spanning los en komen we tot een staat van diepe ontspanning. Door deze integratie van beweging en rust bereiken we een optimale staat van welzijn die rustgevend is.

Chat openen
Neem contact op!
Aerial Arts Uden
Hoi, 👋
hoe kan ik je helpen?